Se Frölundas avgörande mål. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Frölunda klart för historisk semifinal efter rysare mot Djurgården

Första säsongen i SDHL.

Nu är Frölunda vidare till semifinal efter en rysarseger i kvartsfinalen.

– Det känns extra kul när alla ger allt vad vi har för att vinna, säger Frölundas Michelle Karvinen efter 2–1-segern.

I den femte kvartsfinalmatchen mot Djurgården säkrade Frölunda en plats i semifinalen i SDHL-slutspelet.

Men det blev en rysare hemma mot Stockholmslaget.

Felizia Wikner-Zienkiewicz satte Frölundas första mål i första perioden efter en fin assist av Sofie Lundin.

Efter att ha legat under 0–1 efter första perioden kom Djurgården tillbaka starkt in i den andra perioden och Tereza Plosova kvitterade matchen.

Men det var Frölunda som var starkast för kvällen.

Andrea Dalen utökade ledningen till 2–1 i andra perioden. Det var hennes fjärde mål i detta slutspel och det räckte hela vägen till seger.

Frölunda vann kvartsfinalserien med 3–2 i matcher. I semifinalen väntar nu den regerande mästaren Luleå för Frölunda som gör sin första säsong någonsin i SDHL.

– Vi kommer att ge allt vad vi har för att komma upp dit och utmana, säger Michelle Karvinen som har spelat fem säsonger i Luleå.