Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Frölundas galna målskillnad: 174-4

Uppdaterad
Publicerad

Frölundas damer krossar motståndet i andraligan.

Efter 15 matcher har laget den förkrossande målskillnaden 174-4.

– Det är en utmaning på ett sätt, säger talangen Emilia Bergeby Hallbeck till SVT Sport.

Frölundas nystartade damlag värvade stora namn både bland spelare och ledare och gick in i säsongen i division 1 södra (NDHL) med höga ambitioner. Målsättningen är att ta steget till SDHL direkt, och resultaten hittills pekar bara åt ett håll.

Göteborgslaget har vunnit med tvåsiffrigt minst en gång mot samtliga sju lag i ligan. Största segern kom nyligen mot Karlskrona, 21-1, men man har också vunnit mot Hovås med 18-0, Malmö Redhawks med 14-0 och Vänersborg med 11-0 för att ta några exempel.

Storstjärnorna Hanna Olsson och Michelle Karvinen toppar poängligan. Tillsammans har de gjort 153 poäng.

Åtta av de tio i topp i poängligan är Frölundaspelare. Emilia Bergeby Hallbeck, 16, är en av dem och ser en liten utmaning i överlägsenheten.

”Svårare på träningarna”

– Det är en utmaning på ett sätt, att det nästan är svårare på träningarna än på själva matcherna. Men vi jobbar med att spela vårt eget spel även på de matcherna som vi vinner med kanske 10-0, säger Frölundatalangen Emilia Bergeby Hallbeck.

Vad är det för tankar som går genom huvudet under de här matcherna?

– Att vi ska spela enligt vår spelidé och inte tappa tempo eller något, utan fortsätta spela. Vi vill ju göra så många mål som möjligt. Sedan sätter vi utmaningar ibland inför matcherna, att vi kanske ska att ha en touch genom en zon i uppspelet till exempel, för att få lite utmaning.

”Inte kör något ego”

Ni har ju uppenbarligen inte slagit av på tempot i matcherna eftersom ni vunnit stort. Måste ni påminna varandra om det?

– Ja, vi måste påminna varandra om att fortsätta spela som ett lag. Att vi inte kör något ego, soloåkning genom hela laget, och att vi fortsätter att gå efter vår spelidé som på träningarna, för att sedan möta de bättre lagen i slutspel.

De två bästa lagen i ligan går vidare till slutspel där målet är att nå kvalspelet till SDHL, och i slutändan ta klivet upp.

– På ett sätt vill man spela direkt i SDHL, eftersom vi har det laget vi har. Men sen är det också skönt att det får ta sin tid, att bygga laget från grunden och tävla sig in i SDHL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.