Fullträff för Zibanejad när Rangers tog revansch

New York Rangers håller liv i kvartsfinalen mot Carolina i Stanley Cup.

Mika Zibanejad satte öppningsmålet i Rangers 3-1-seger.

Efter två raka Carolinasegrar var det i det tredje kvartsfinalmötet upp till bevis för New York Rangers.

Och inför hemmapubliken i Madison Square Garden levererade laget precis det som förväntades av dem. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad bjöd i powerplay på ett blixtsnabbt skott från vänstra tekningscirkeln och satte 1-0 drygt halvvägs in i den första perioden. I början av mittenperioden passade han sedan till Chris Kreider bakom mål, som gled runt målburen och satte 2-0.

”Spelade som vi ville”

Carolina reducerade några minuter senare, men närmare än så kom inte gästerna. I Carolinas kvitteringsjakt sköts 44 skott mot Igor Sjestiorkin i Rangersmålet, men ryssen gjorde en stormatch och räddade 43 av dem.

I stället fick gästerna se Rangers göra 3-1 i tom målbur i slutminuten, till hemmapublikens jubel.

– Äntligen spelade vi hela matchen, säger Rangersforwardes Filip Chytil, rapporterar nhl.com.

– I de första två perioderna spelade vi precis så som vi ville. I den tredje perioden backade vi inte hem som i de första matcherna och jag tycker att segern var välförtjänt.

Rangers har i och med det reducerat till 1-2 i matcher, i bäst av sju. Lagen möts nästa gång natten mot onsdag, svensk tid. Även den matchen spelas i Madison Square Garden i New York.

Kvartsfinaler Stanley Cup

Tampa Bay-Florida: 3-0 i matcher. Nästa match spelas natten mot tisdag, svensk tid.

Colorado-St Louis: 2-1 i matcher. Nästa match spelas natten mot tisdag.

Calgary-Edmonton: 1-2 i matcher. Nästa match spelas natten mot onsdag.

Carolina-New York Rangers: 2-1 i matcher. Nästa match spelas natten mot onsdag.

Slutspelet spelas i bäst av sju matcher.