Louise Nordberg Tenglin stängs av i fyra matcher. Foto: Bildbyrån.

Fyra matchers avstängning efter SDHL-tackling

Uppdaterad
Publicerad

Det blir fyra matchers avstängning för AIK:s Louise Nordberg Tenglins tackling på Modos Breanne Wilson-Bennett i söndagens SDHL-match i Örnsköldsvik.

”Nämnden finner det utrett att Louise Nordberg Tenglin gjort sig skyldig till en tackling mot ryggen som är våldsam och bestraffningsbar och att tacklingen innebar stor skaderisk”, skriver Disciplinnämnden i sitt beslut.

Vi går båda in med fart vilket gör att det blir en kollision med sargen. Det var verkligen inte min mening att hon skulle skada sig, säger Nordberg Tenglin, som fick matchstraff, i sitt yttrande.

Matchen avbröts under en halvtimme i samband med att en ambulans hämtade Wilson-Bennett för sjukhusvård. Då konstaterades en hjärnskakning.

– Det kan ta tre veckor, det kan ta hela livet och hjärnskakningar fungerar så att det hela tiden kan komma bakslag, säger Modos sportchef Björn Edlund till Allehanda.

Modo vann matchen med 3-2 efter att 50 straffar hade slagits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.