Händelserik inledning i Växjö. Foto: Bildbyrån

Galna inledningen – ett matchstraff och tre mål på fem minuter

Uppdaterad
Publicerad

Inledningen av matchen mellan Växjö och Brynäs var allt annat än sömnig. Redan efter fem minuters spel stod det 2-1 till hemmalaget.

Lakers vann till slut med 5-3.

Redan efter 26 sekunder drog Växjö på sig ett matchstraff när Peter Andersson crosscheckade Jesper Boqvist upp mot ansiktet. Brynäs lyckades sedan ta tillvara på möjligheten att spela med en man mer och satte 0-1.

Målet för Brynäs gjordes av junioren Adrian Elefalk, målet var hans första i SHL.

Men med två minuter kvar av utvisningen drog Brynäs på sig en utvisning. I det följande spelet fyra mot fyra kunde Växjö göra både 1-1 och 2-1.

I den andra perioden ryckte Växjö ifrån till 3-1 innan Brynäs vaknade till igen. Brynäs kunde i slutet av andra perioden reducera till 3-2, och tre minuter in i den tredje perioden kom även kvitteringen. Men Växjö återtog ledningen redan 27 sekunder senare, en ledning som Brynäs inte lyckades ta ikapp. Istället kunde Växjö med en minut kvar fastställa slutresultatet till 5-3.

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

5 - 3

Brynäs IF logo

Brynäs IF

2-1, 1-1, 2-1
Vida Arena, Växjö
Publik: 4514

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.