Vancouver Canucks och Calgary Flames, två utav NHL:s kanadensiska lag Foto: Bildbyrån

Efter osäkerheten – hemmais för kanadensiska NHL-lag

Uppdaterad
Publicerad

Kanadensiska lag kommer med stor sannolikhet att få spela sina hemmamatcher på ordinarie hemma-is under kommande säsong, det säger vice NHL-chefen Bill Daly i dag. Beskedet kommer efter osäkerhet kring korsandet över landsgränserna mellan USA och Kanada med de problem det innebär i pandemitider.

De kanadensiska lagen i NHL såg länge ut att behöva spela sina matcher på amerikansk mark under den kommande säsongen. Logistiska problem att korsa gränsen mellan länderna i pandemitider angavs som anledning. Nu verkar dock ett glädjebesked ha kommit för kanadickerna.

Enligt Bill Daly, vice-kommissionär för NHL, kommer matcherna med stor sannolikhet att kunna spelas även i Kanada.

”Baserat på våra diskussioner med lokala hälsomyndigheter den senaste veckan, tillsammans med vår korrespondens över de senaste 24 timmarna, hoppas vi att vi är i fas och överens kring förutsättningarna för att de kanadensiska lagen ska kunna spela i sina egna arenor inför starten av den kommande säsongen.”, skriver Daly i ett uttalande under julaftonskvällen.

NHL lyckades spela klart förra säsongen i bubblor i Toronto och Edmonton. Den kommande säsongen kommer att avgöras på mer traditionellt vis i de ordinarie arenorna men utan publik, till en början.

KLIPP: Nikita Kutjerov missar hela grundserien (24 december 2020)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.