SHL kommer inte att stoppa några spelare i Beijer Hockey Games i februari. Foto: TT

Hockeyligorna stoppar inga spelare

Uppdaterad
Publicerad

SSL-klubben Team Thoren har stoppat sina spelare från spel i innebandylandslaget på grund av covid-19.

Inom kort kommer Tre Kronor att presentera sin trupp till Beijer Hockey Games.

Men ligaorganisationen SHL kommer inte att stoppa några spelare från att delta i turneringen.

Förra veckan meddelade Team Thoren i damernas SSL att de inte tänker släppa iväg några spelare till den kommande landslagssamlingen.

Några sådana planer har inte diskuterats i hockeyligan SHL inför den kommande hemmaturneringen Beijer Hockey Games den 11-14 feburari.

Corona och idrott

– Nej. Vi hade upp den här frågan inför Karjala Tournament. Förbundet visade då upp en tydlig plan. Att testa spelarna inför, under och efter avslutad turnering. Det accepterade vi då, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin till SVT Sport.

Frågan lär inte tas upp nu heller.

– Vi ska ha möte idag med ligan. Ingen har dryftat det här så det är inte på agendan. Då var det ju förknippat med en resa utomlands. Det är det ju inte nu, säger Hemlin vidare.

”En förutsättning i vårt avtal”

Likadant är det i damligan SDHL, där Damkronorna kommer att samlas på träningsläger i Sundsvall den 8 februari.

– Det har inte varit uppe som någon fråga hos oss. Och det är en rätt enkel sak. Det är en förutsättning i vårt avtal mellan ligan och svenska ishockeyförbundet. Bestämmer sig förbundet för att de ska spela eller ha träning, då ska vi släppa våra spelare, säger SDHL:s ordförande Agne Bengtsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet