Polisutredning mot svenska ishockeyförbundet. Foto: Bildbyrån

Hockeyutredning lämnad till åklagare

Uppdaterad
Publicerad

Polisutredningen om sexuellt ofredande, med kopplingar till en före detta anställd på Svenska ishockeyförbundet, har nu lämnats över till åklagare.

Advokat Kerstin Koorti, som försvarar den misstänkte, hade begärt mer tid för att möjligheten att komma in med kompletteringar till utredningen. Koorti säger till Dagens Nyheter att inga kompletteringar gjorts. Polisen skickade på torsdagen utredningen vidare till Söderorts åklagarkammare som sedan beslutar om åtal.

– Det finns inget mer att kommentera, säger Koorti till DN.

Åklagaren som nu fått ärendet på sitt bord heter Johnny Järlefelt.

– Jag har inte hunnit titta närmare på ärendet, min uppgift är ju att gå igenom förundersökningen och avgöra om det finns tillräckliga skäl för åtal. Det kommer att ta sin tid, säger Järlefelt till TT.

Protestbrev till förbundet

Det har stormat på ishockeyförbundet den senaste tiden. Nyligen blev informationsassistenten Anders Feltenmark, som enligt uppgifter låg bakom polisanmälan som nu kan leda till åtal, uppsagd efter 24 års anställning på grund av arbetsbrist.

Det fick 34 välkända hockeyprofiler – med Börje Salming och Curt Lundmark i spetsen – protestera i ett öppet brev.

Kritiken riktades bland annat mot generalsekreteraren Tommy Boustedt, som för en tid sedan meddelade att han avgår senast i höst.

SVT har dessutom rapporterat att det finns anklagelser om könsdiskriminerande lönesättning och motsättningar mellan ledning och fack på förbundet.

SVT Sport förklarar: Ishockeyförbundets krisår på 90 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.