Polisutredning mot svenska ishockeyförbundet. Foto: Bildbyrån

Beslut om åtal dröjer i hockeyutredningen

Uppdaterad
Publicerad

Polisutredningen om sexuellt ofredande med kopplingar till Svenska ishockeyförbundet har varit klar sedan en tid tillbaka.

Men inget har ännu lämnats till åklagare. Advokat Kerstin Koorti som försvarar den misstänkte har begärt ytterligare förlängning.

– Hon vill ha mer tid. Vi ser inte att det finns något mer men hon har någon anledning, säger poliskommissarie Fredrik Gårdare

Kerstin Koorti säger att hon ”håller på att kolla på det”, men kan inte säga när hon blir klar med arbetet.

– Man måste ha skäligt rådrum ibland. Jag har varit upptagen i andra rättegångar och man måste få tid att gå igenom innan man säger något. Men jag har inget att kommentera, det finns inget att kommentera, säger hon.

På onsdag är nu tanken att utredningen ska hamna hos Söderorts åklagarkammare i Huddinge, som senare ska fatta beslut om eventuellt åtal.

Det har stormat på ishockeyförbundet senaste tiden. Nyligen blev Anders Feltenmark, som låg bakom polisanmälan som nu kan leda till åtal, uppsagd efter 24 års anställning på grund av arbetsbrist.

Det fick 34 välkända hockeyprofiler – med Börje Salming och Curt Lundmark i spetsen – protestera i ett öppet brev.

Boustedt lämnar

Kritiken riktades bland annat mot generalsekreteraren Tommy Boustedt. I förra veckan meddelade Boustedt att han kommer att avgå.

– Det har hänt en del saker det senaste året och där både jag och Tommy har känt att nu är det dags att han lämnar, det är dags för något nytt, sade ordförande Anders Larsson.

SVT Sport har tidigare avslöjat att det finns anklagelser om könsdiskriminerande lönesättning och motsättningar mellan ledning och fack på förbundet.

Bakgrund: Stormarna kring ishockeyförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.