Jacob Josefsons karriär kan vara över: ”Allvarlig tankeställare”

Uppdaterad
Publicerad

Jacob Josefson har missat hela SHL-säsongen.

Och vill det sig illa kan karriären vara över för Djurgårdens lagkapten.

Anledningen är en hjärnskakning som han inte blir kvitt.

– När man har en skada som är ganska allvarlig så får man en tankeställare om vad som är rätt att göra, säger han.

31-årige Josefson har varit Djurgårdens lagkapten sedan han 2018 återvände till Djurgården efter åtta säsonger i NHL.

Men han har missat hela SHL-säsongen efter att han under försäsongen fick en smäll som gjorde att han fick tillbaka sviterna från en hjärnskakning.

Hockeykväll

”Har inte tagit beslut”

Och trots att säsongen nu närmar sig sitt slut har han fortfarande inte blivit bra, och han medgav när han på torsdagskvällen gästade Hockeykväll att det har varit ett jobbigt år.

– Hockeyn är ens första kärlek och något som han har gjort sedan man var lite, och fortfarande är det roligaste som finns. Och när man drabbas av en skada som är ganska allvarlig så får man sig så klart en tankeställare om vad som är rätt att göra. Och jag har inte bara mig själv att tänka på, utan har barn också, sade han, och förklarade att det finns risk att han inte kommer tillbaka till SHL-spel:

– Jag har inte tagit beslut om framtiden än. Jag vill jättegärna spela hockey, men kommer inte att göra det om jag inte är 100. Så först måste jag bli 100, sen får jag ta ett riktigt beslut.

Hela skadesnacket med Jacob Josefson:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet