Jacob Peterson matchhjälte för Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad tog tre ganska enkla poäng hemma mot bortasvaga Djurgården.

Matchen slutade 5-2 (1-0, 1-0, 3-2) och det var Jacob Peterson och hans kedja tillsammans med Victor Ejdsell och Daniel Vikstren, som var Färjestads vinnarlinje. Peterson gjorde fyra poäng, två plus två.

– Det hjälper att spela med två så skickliga spelare, sa Jacob Peterson till CMore.

Det var två formstarka lag som möttes i Karlstad. Både Färjestad och Djurgården kom in till matchen efter en bra period. Färjestad kunde dock ses som favoriter då Djurgården varit svaga på bortais i vinter.

Och det var hemmalaget som tog kommandot och ledde med första periodens enda mål som gjordes av Jacob Peterson. Peterson var även inblandad i Färjestads andra mål.

2-0-målet var en riktig delikatess där pucken gick som på ett snöre mellan Färjestads Daniel Viksten, Jacob Peterson och målskytten Adam Ginning.

Djurgården allt bättre

Djurgården kom tillbaka i den andra perioden och jämnade ut spelet. Laget hade en del bra chanser till reducering, framför allt då man fick spela i numerärt överläge i över fem minuter totalt, dock utan att få dit pucken.

I början av den sista perioden var Djurgården mycket nära att få in 1-2, men Henrik Haukeland i Färjestadkassen var vaken. När sen William Eklund åkte ut på en tvåa kunde hemmalaget utnyttja det och Jacob  Peterson lyfta upp 3-0 i nättaket från nära håll.

Snabb replik

Djurgården replikerade dock mindre en minut senare då kalle Östman pangade in 1-3. Men laget fick inte möjlighet att komma närmare. Efter ännu en utvisning kunde Viktor Ejdsell göra 4-1 till Färjestad bara fyra sekunder efter Dick Axelsson satt sig på utvisningsbänken.

Tom Wandell skänkte Djurgården lite hopp då han rundade kassen och gjorde 2-4 köksvägen. Då återstod det drygt fem minuter att spela. Men den som fick nästa chans var Färjestads Martin Johansson som träffade ribban helt fri med målvakten. Carl Jakobsson kunde sen fastställa slutreslutatet 5-2 i öppen kasse.

– Tråkigt att torska. Passningsspelet satt inte iidag, konstaterade Djurgårdens Jacob Josefson till CMore.

KLIPP: Se Djurgården göra tre mål på mindre än en minut (24 november 2020)

SHL

Färjestad BK logo

Färjestad BK

5 - 2

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1-0, 1-0, 3-2
Löfbergs Arena, Karlstad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.