Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
50-årige Jaromir Jagr gjorde i går sitt första mål för säsongen

Jaromir Jagr målskytt i tjeckiska högstaligan

Uppdaterad
Publicerad

Jaromir Jagr, 50, fortsätter att leverera.

I går gjorde hockeyikonen mål för sitt Kladno i tjeckiska högstaligan.

Han har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Jaromir Jagr gjorde 24 säsonger och 1 733 matcher i NHL. Men än i dag håller 50-årige Jagr en hög nivå.

Så sent som i går gjorde han mål för Kladno i den tjeckiska högstaligan. Jagr gjorde 1–3-reduceringen i matchen, som Plzen till slut vann med 4–3.

– Hatten av för honom, säger lagkamraten Tomas Plekanec enligt nyhetssajten iSport och berättar att han inte ser någon gräns för hur länge Jagrs karriär kan fortsätta.

– För oss är det normalt att han spelar. Man ser att han fortfarande har klassen. Det är upp till honom hur länge han vill spela.

Sex poäng på sju matcher

Jagr inledde sin hockeykarriär i Kladno, och det var i december som 50-åringen gjorde comeback för det tjeckiska laget. I debuten blev det succé direkt, då han gjorde två assist.

Målet mot Plzen var säsongens första, för Jagr som fyller 51 år i februari. På sina sju matcher har Jagr gjort ett mål och fem assist den här säsongen.

I NHL representerade Jagr klubbar som Pittsburgh Penguins, Washington Capitals och New York Rangers. Totalt gjorde han hela 1 921 poäng på sina 1 733 NHL-matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.