Foto: TT.

Joakim Fagervall nära att ta över Djurgårdens SHL-lag

Uppdaterad
Publicerad

Joakim Fagervall sparkades från Malmö Redhawks. Nu kan SVT avslöja att han är den hetaste kandidaten till att ta över Djurgården i jakten på att behålla SHL-status.

– Det jag kan säga är att vi söker en tränare att stärka upp vår befintliga ledarstab med. Vi söker en målvakt och vi söker en center. Roligare än så blir det inte, säger Djurgårdens sportchef KG Stoppel.

Historien med Joakim Fagervall är en speciell sådan. Han förlängde med Malmö under pågående säsong bara för att få sparken tidigare i veckan. ”Jag har fått sparken” skickade han SMS till SVT Sport och bekräftade. Nu kan SVT Sport berätta att han är den hetaste kandidaten till att ta över krisdrabbade Djurgården. Enligt uppgifter till SVT Sport är han också spelarnas val där flera ledande spelare varit med och fått tycka till i frågan. 

Allt har gått väldigt snabbt och Fagervall har knappt hunnit landa sin besvikelse över att ha blivit entledigad från sin tidigare arbetsgivare. I vanlig ordning är det kontrakts-tekniska detaljer som måste lösas innan det hela blir verklighet men mycket tyder på att Fagervall tränar Djurgården resterande delen av säsongen.

Salak också på väg in

Även Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén har varit aktuell men har deklarerat att han efter förbundskaptens-jobbet siktar på ett jobb utomlands. Vi söker Joakim Fagervall för en kommentar. 

Sedan tidigare har SVT kunnat berätta att stjärnmålvakten Alexander Salak är klar för klubben. Anledningen till att Djurgården ännu inte presenterat spelaren i fråga är att pappers-arbetet dragit ut på tiden och detaljer runt releasen tagit tid. 

Mer om detta i Hockeykväll 22:00 på SVT Play och 22:30 i SVT1. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.