Oliver Lauridsen och Morten Madsen uttagna till OS. Foto: Bildbyrån

Ytterligare sex SHL-spelare uttagna till OS

Uppdaterad
Publicerad

Nu har ytterligare sex SHL-spelare tagits ut till OS i Peking.

Tre backar från Malmö åker till spelen som en del av den danska truppen, meddelar klubben på sin hemsida.

Även Morten Madsen i Timrå och Nick Olesen i Brynäs är uttagna.

Malmöspelarna Markus Lauridsen, Oliver Lauridsen och Matias Lassen har tagits ut i den danska herrtruppen till spelen som invigs den 4 februari.

Det är första gången någonsin som Danmark kvalificerat sig till spelen.

OS i Peking 2022

”Att som dansk hockeyspelare få chansen att vara med i ett OS, det är något som vi jobbat oerhört hårt för de senaste 20 åren. Och att få leva ut drömmen att medverka i ett olympiskt spel och representera sitt land på den största av scener, det är otroligt stort”, säger Oliver Lauridsen till klubben.

Från andra klubbar i SHL har även forwardstrion Morten Madsen, Timrå, Patrick Russel, Linköping, och Nick Olesen, Brynäs, tagits ut i truppen – likväl som den hockeyallsvenska målvakten Frederik Dichow i Kristianstad.

Förra veckan togs amerikanske backen Brian Cooper och de tjeckiska forwardsbröderna Tomas och Hynek Zohorna, som alla tre spelar i Oskarshamn till vardags, ut till spelen. Även Frölundas forward Michael Spacek är uttagen i Tjeckiens lag och Skellefteås målvakt Strauss Mann i USA:s.

Herrarnas OS-turnering i ishockey startar den 9 februari. Tre Kronors trupp dit presenteras den 21 januari.

KLIPP: Skyttekungen Max Véronneau sänkte Malmö (18 januari, 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet