Joel Lundqvist överklagar avstängning till Riksidrottsnämnden

Uppdaterad
Publicerad

Joel Lundqvist stängdes förra veckan av i fem matcher för att ha knuffat en domare.

Nu överklagar han domen.

– Jag tycker disciplinnämndens straff är för hårt och det vill jag att RIN tittar på, säger Lundqvist till SVT Sport.

Förra veckan blev det stor uppmärksamhet kring en sekvens i Frölundas match mot HV71, då Frölundas lagkapten Joel Lundqvist knuffade en av domarna.

Han straffades inte under matchen, men dagen efter anmäldes han till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som valde att stänga av honom i fem matcher.

Datum ännu inte klart

Nu har han valt att överklaga avstängning till Riksidrottsnämnden, något som sajten Raka Puckar var först med att rapportera.

– Det kom in en överklagan under eftermiddagen, bekräftar Riksidrottsnämndens registrator Joakim Dahl för SVT Sport.

Även Joel Lundqvist har bekräftat:

– Jag har överklagat min dom till RIN. Jag tycker disciplinnämndens straff är för hårt och det vill jag att RIN tittar på.

Frölunda stödjer mitt beslut att överklaga, säger han till SVT Sport.

Riksidrottsnämnden samlar nu in uppgifter från de involverade parterna, och har ännu inte satt något datum för när de ska hantera Lundqvist-ärendet.

Att SHL-avstängningar överklagas är extremt sällsynt. Klubbarna i SHL har en överenskommelse om att inte göra det, men det finns inget hinder för spelarna själva att överklaga domar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.