SVT:s expert Jonas Andersson. Foto: Bildbyrån

Jonas Andersson: ”Direkt dåligt och oroväckande”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska ishockeyförbundet har hamnat i blåsväder efter SVT Sports uppgifter om könsdiskriminerande lönesättning.
Expert Jonas Andersson är orolig över hur det påverkat svensk hockeys varumärke.
– Det är direkt dåligt och oroväckande, säger han.

I tisdags avslöjade SVT Sport att det Svenska ishockeyförbundet anklagas för könsdiskriminerande lönesättning och att det råder motsättningar mellan ledning och fack.

Hockeyexpert Jonas Andersson tycker det är bra att frågan lyfts.

– Det finns inte en vettig människa som hävdar att det ska vara något annat än lika. Det är helt omöjligt att försvara för någon, det är en grundprincip. Där måste ishockeyn ligga i framkant. Det har varit alldeles för mycket negativt kring just olika kön och damlandslaget med hela den soppan. Man måste ha ett fungerande förbund där det manifesteras. För mig är det en ickefråga. Det ska bara fungera.

Hur påverkar det här varumärket för svensk ishockey?

– Det har varit alldeles för mycket saker nu som påverkat varumärket negativt. Det är så klart inte positivt så klart och det är viktigt att det är positiva nyheter när du pratar om ishoceky. Det är väldigt mycket bra jobb som görs ute i klubbarna, men det har varit mycket negativ publicitet och frågor. Det är förbundets jobb att se till så det inte blir det. Det är direkt dåligt och oroväckande att  det varit så mycket negativt på slutet.

Ordförande Anders Larsson uttalade sig under onsdagen om att den senaste tidens skriverier påverkat förbundets anseende.

KLIPP: SVT Sport avslöjar: Svenska ishockeyförbundet anklagas för diskriminering

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Senaste avsnittet på SVT Play