• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Andersson om Börje Salmings storhet Foto: TT/SVT

Jonas Andersson om Börje Salming: ”Han visade vägen”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Jonas Andersson var märkbart rörd när han nåddes av beskedet om ishockeylegendaren Börje Salmings bortgång.

– Man brukar slänga sig med ord som ikon och legendar. Men i Börjes fall var det verkligen befogat.

Börje Salming har betytt mycket för generationer av ishockeyspelare. Han öppnade vägen för inte bara svenska utan även europeiska spelare i NHL. 

– Han visade vad det innebar att vara en ishockeyspelare. Började visade att europeer inte bara kan spela ishockey utan även att de kan vara godlagkamrater, säger Jonas Andersson.

Se mer i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.