JVM ställs in efter covidfallen

Uppdaterad
Publicerad

JVM är över.

Mästerskapet ställs in efter de nya covidfallen.

– Det är jättetråkigt, säger Alexander Holtz till Aftonbladet.

Det blir inga fler JVM-matcher, meddelar IIHF. Mästerskapet ställs in efter covidutbrott i tre av lagen under det senaste dygnet.

Paul Graham, vice president på TSN, säger följande i ett uttalande:

– Vi är så besvikna över att inte ta det i mål. Det finns en liten chans att mästerskapet kan fullbordas vid ett senare tillfälle. Om inte ser vi fram emot kommande JVM i Ryssland.

Vann två matcher

JVM startade 26 december. Totalt hann tio matcher att spelas. Juniorkronorna vann premiären mot Ryssland med 6–3 och slog sedan Slovakien med 3–0. I natt skulle Sverige ha mött USA.

Det var under tisdagskvällen som de första covidfallen i JVM bekräftades. Två amerikanska spelare testade positivt och USA tvingades lämna walkokver mot Schweiz.

Tre inställda

I kväll bekräftades covidfall även i Tjeckien och Ryssland, ytterligare två matcher ställdes således in, och det blev droppen.

– På grund av de stigande smittalet och rekommendationer från turneringens medicinska kommité har IIHF beslutat att ställa in mästerskapet, säger Graham.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.