Karlskrona HK. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Karlskrona HK får ingen elitlicens

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona beviljas inte elitlicens.

Klubben flyttas därmed ner från hockeyallsvenskan.

”Var väntat med tanke på att tingsrätten avbröt rekonstruktionen”, skriver Per Rosenqvist, klubbchef, på klubbens hemsida.

Licensnämnden höll ett möte i går. Då beslutades att Karlskrona inte beviljas licens för spel i hockeyallsvenskan och flyttas ned i seriesystemet.

I beslutet står det att Karlskrona ”sedan en tid inte kan betala sina skulder allt eftersom de förfaller och enligt Licensnämndens bedömning är denna oförmåga inte endast tillfällig.”

KHK i kris

”Detta betyder att föreningen är på obestånd. Licensreglernas krav på att en förening inte får vara på obestånd är ovillkorligt och har sin grund i att en konkurs under pågående säsong skulle få en förödande inverkan på hela seriespelet.”, står det även i beslutet.

Kommer att överklaga

KHK har rätt att överklaga. Den ska ha inkommit till SIF:s Appellationsnämnd senast den 26 juni, 2020.

”Vi har ett obestånd som är av temporär karaktär och vi kommer att överklaga beslutet för att säkerställa att vi har vår plats i hockeyallsvenskan för kommande säsong”, skriver klubbchefen Per Rosenqvist på klubbens hemsida.

SVT Sport har varit i kontakt med Karlskronas klubbchef, Per Rosenqvist, som avböjer att kommentera.

ARKIV: Rekonstruktören: ”Besvärlig situation” (1 juni):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHK i kris

Mer i ämnet