Carl Klingberg. Foto: Bildbyrån

Klingberg lider med Gustafsson och Djuse

Uppdaterad
Publicerad

Erik Gustafsson och Emil Djuse missar OS efter att ha testat positivt för covid-19.

Beskedet spred oro i Tre Kronor.

– Åh herregud, nu börjas det, säger Carl Klingberg.

Erik Gustafsson och Emil Djuse testades positivt för covid-19 och tvingades i går lämna OS-truppen, som reser mot Kina på onsdag.

Carl Klingberg lider med sina lagkamrater, som inte får uppleva möjligheten av att spela i ett olympiskt spel.

OS i Peking 2022

– När jag hörde det kände jag bara ”åh herregud, nu börjas det”. Det är ett orosmoment, men nu ska vi försöka fokusera på sporten. Det viktiga är att komma i väg. Men för de två (Gustafsson och Djuse) är det verkligen hemskt, säger han och fortsätter:

– Man blir uttagen till OS. NHL-spelarna är borta och sen ser man fram emot det och planerar vardagen kring det. Jag vet inte hur det är i alla ligor, men i vår liga (Schweiz) får folk åka på semester en vecka om de inte åker på OS, det är något att se fram emot om man inte blir uttagen. Sedan att bli uttagen och åka på ett fall, då rasar hela korthuset på något sätt. Du kan inte ens ta din plan b. Hemskt för dem, jag lider verkligen med dem.

In kommer i stället Theodor Lennström och Philip Holm. Duon måste avlämna två negativa PCR-tester innan de kan följa med övriga laget till Peking.

– Jag tycker synd om Erik och Emil som fick åka hem. Båda såg framemot att åka till Kina och spela OS. Det är en möjlighet som kanske inte kommer igen. Det är en sådan värld vi lever i. Vi har en reservlista och har plockat in två nya backar, som vi känner oss trygga med kvalitetsmässigt, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet