Tampa Bays Victor Hedman ser till att Steven Stamkos slipper vara törstig när Stanley Cup-vinsten firades 30 september. Foto: TT

Klubbat: NHL inleds 13 januari

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klubbat. Den 13 januari är det åter dags för NHL-ishockey. 82 omgångar byts mot 56 och lagen spelar i fyra nya divisioner.

Spelarfacket (NHLPA) och NHL har kommit överens om upplägget för den kommande NHL-säsongen. Precis som tidigare rapporterats kommer grundserien starta i mitten av januari, närmare bestämt onsdagen den 13 januari, och pågå till den 8 maj. Det meddelar ligan i ett pressmeddelande.

Det betyder att NHL-säsongen får 56 omgångar, jämfört med en normal säsong på 82 matcher.

Corona och idrott

16 lag kommer att gå till Stanley Cup-slutspelet som spelas med ett klassiskt bäst av sju-upplägg i fyra rundor. Slutspelet väntas vara klart i juli och man hoppas därför på en normal säsongsstart i oktober till säsongen 2021–2022.

Lagen från Kanada i en egen division

Eftersom Kanada stängt sin gräns kommer lagen att delas upp i fyra nya divisioner: East, Central, West och North, den sistnämnda med enbart kanadensiska lag. De fyra bästa lagen från varje division går till Stanley Cup-slutspelet, där de två första utslagsomgångarna spelas inom respektive division.

Under de kommande dagarna ska man ta fram ett hälsoprotokoll med anledning av coronapandemin.

Träningarna ska starta den 3 januari, men man kommer inte att spela några träningsmatcher.

TRE FRÅGOR OM NHL-DRAFTEN: Vad spelar det för roll att gå tidigt i draften?:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet