Foto: Bildbyrån

Frias av NHL: ”Kuznetsov ska genomgå rehabilitering”

Uppdaterad
Publicerad

Jevgenij Kuznetsov har testats positiv för att ha tagit kokain och har stängts av från landslagsspel i fyra år. Nu kommer NHL och Washington Capital, med ett utlåtande, där de låter meddelar att ryssen, på eget initiativ, ska genomgå ett rehabiliteringsprogram, samt lämna regelbundna tester.
Samtidigt frias han av NHL.

”Till skillnad från IIHF (Internationella ishockeyförbundet) är kokain inte klassat som prestationshöjande och är därför inte förbjudet, enligt NHL:s och NHLPA:s (spelarfacket) stadgar”, skriver NHL:s vice kommissionär, Bill Daly i ett utlåtande.

Kuznetsovs klubb, Washington Capitals meddelar att de är besvikna och att de kommer att ta detta på största allvar. Någon avstängning från NHL eller Washington ser ryssen dock ut att slippa.

Tar sitt straff

”Jevgenij har på eget initiativ sökt hjälp genom utbildnings- och rådgivningsprogrammet som finns i avtalet mellan NHL och NHLPA och han har gått med på att regelbundet testas, vilket ingår i rehabiliteringsprogrammet”, skriver Capitals på sin hemsida och meddelar att de kommer stötta 27-åringen på vägen.

Kuznetsov kommer att ta sitt straff och kommer inte begära att få lämna något b-prov.

”Jag har valt att ta mitt straff. Att representera mitt land har alltid legat mig nära hjärtat och något jag är väldigt stolt över...Jag har gjort många betydelsefulla människor besvikna, vilket inkluderar min familj, vänner och mina lagkamrater”, säger Kuznetsov via Washingtons hemsida.

”Vi kommer att vara i kontakt med NHL och invänta deras nästa steg. Vi kommer inte att uttala oss mer i dagsläget.”

”Mr. Kuznetsov har gått med på att träffa kommissionären Gary Bettman för att diskutera sin situation... Vi väljer att spara på kommentarerna kring vilka åtgärder som kommer, eller inte kommer vidtas tills efter kommissionärens möte med Kuznetsov”, skriver Daly.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer