Lara Stalder. Foto: Bildbyrån.

Lara Stalder lämnar Brynäs efter säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Storstjärnan Lara Stalder lämnar Brynäs efter säsongen.

28-åringen flyttar hem till Schweiz för nya utmaningar.

– Det är en dröm som blir sann för mig, säger hon.

Lara Stalder gör sin fjärde säsong i Brynäs och har dominerat stort i SDHL. Hon har vunnit poängligan under samtliga år i klubben som tagit två raka silver. Stalder har dessutom poängrekordet i SDHL, på 89 poäng under säsongen 2021/2022.

Nu står det klart att poängmaskinen flyttar hem till Schweiz efter säsongen för att hjälpa schweizisk hockey och klubben EV Zug som hon supportat sedan hon var liten.

”Ledsamt att lämna”

– Det känns ledsamt att lämna Brynäs, men samtidigt spännande att få hjälpa min barndomsklubb att bygga upp dam- och flickverksamheten, säger 28-åringen i ett uttalande på Brynäs hemsida.

Zugs klubbdirektören Patrick Lengwiler var på besök i Gävle förra året för att se hur Brynäs byggt upp sin damverksamhet.

– Nu börjar det närma sig och det är en dröm som blir sann för mig att få vara med på det. Nu vill jag använda all den kunskap och erfarenhet jag fått till mig här i Brynäs och ta med den hem, säger Stalder.

Vill avsluta med guld

Stalder har förutom sina två SM-silver med Brynäs även två finalförluster med Linköping och hoppas kunna avsluta sin tid i Sverige med en ädlare valör.

– Jag har tillräckligt med silver. Nu när det här är officiellt känns det skönt. Nu kan jag lägga kraft och fokus på att ge allt den sista tiden här. För det är fortfarande min dröm att vinna guld. Och speciellt med Brynäs som är mitt hem nu, säger Lara Stalder.

ARKIV: Lara Stalder i tårar efter guldmissen (7 april 2022):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.