Ovana målskytten hjälte: ”Är något med Leksand borta”

Uppdaterad
Publicerad

Lagen följdes åt fram till den tredje perioden.

Där avgjorde en oväntad målskytt för Malmö.

– Jag gjorde mitt enda mål för säsongen här förra året, så jag hoppas att det kommer fler i år nu, säger Adam Ollas Mattsson till C More.

Han är en defensivt lagd back som och gjorde ett mål förra säsongen. Den kassen kom borta mot Leksand i slutet av grundserien. När lagen under lördagen möttes i SHL-premiären, klev Ollas Mattsson fram igen för sitt Malmö.

– Pucken kommer upp till Lerby och jag får komma ner på kanten, skjuta och... ja, det verkar vara något med Leksand borta. Jag gjorde mitt enda mål för säsongen här förra året, så jag hoppas att det kommer fler i år nu i alla fall efter den här starten, säger matchvinnaren till C More.

”Håller oss kvar”

Matchen i övrigt var en böljande historia där Malmö hela tiden var steget före. Leksand kvitterade tre gånger om i en match där hemmalaget fick många chanser i powerplay utan att göra mål.

En storspelande Daniel Marmenlind hade stor del i den här segern i sin SHL-debut.

– Det var mycket fram och tillbaka. De skapar mycket på oss och Marmenlind i målet är bra och håller kvar oss i matchen, säger Ollas Mattsson.

SHL

Leksands IF logo

Leksands IF

3 - 4

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

2-2, 0-1, 1-1
Tegera Arena, Leksand
Publik: 1756

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.