Emil Heineman blev målskytt när Leksand slog Slovan Bratislava. Foto: TT Nyhetsbyrån/SVT

Leksand vann efter drömstart

CHL-debuterande Leksand tog tredje raka segern efter 4-2 mot Slovan Bratislava.

Nu närmar man sig gruppavancemang.

I senaste mötet lagen emellan chockades Leksand med två snabba baklängesmål. Den här gången var det ombytta roller när Leksand vann på nytt.

Redan efter två minuter fick gästerna hål på slovakerna. Fredrik Forsberg höll sig framme och petade in en målvaktsretur från nära håll. Minuten senare snappade Emil Heineman, 19, upp pucken efter en vunnen tekning i offensiv zon och skickade in 2-0 med ett rappt handledsskott.

Champions Hockey League

Kan säkra slutspelsplats

I mellanakten reducerade Bratislava, men i början av tredje perioden stängde Leksand matchen med två snabba mål (Mikael Ruohomaa och Jon Knuts).

Leksand vann till slut med 4-2 och nu fortsätter Europaturnén till Tjeckien för möte med Trinec på lördag. Då kan Leksand, som står på full pott efter tre omgångar, säkra en slutspelsplats i händelse av vinst.

I morgon sänds CHL-mötet mellan Skellefteå och schweiziska Lugano på SVT2 och SVT Play, med start klockan 18.