Försvarsmisstaget sänkte Italien

Italienska 21-åriga försvararen gav bort pucken.

Martins Karsums tackade, tog emot och satte 1-0.

Det räckte för Lettland som efter två mål sent i det öppna italienska målet kunde vinna med 3-0 och gå upp i en tillfällig gruppledning.

Italien hade inför mötet med Lettland förlorat mot Tyskland med 4-9 och Norge, 1-4. Det blev en ny förlust för italienarna där ett grovt försvarsmisstag lade grunden för nederlaget.

Det var tolv minuter in i mittperioden vid en mållös ställning som den 21-åriga försvararen, Gregorio Gios, slog ett uppspel rätt i gapet på en motståndare.

Martins Karsums fick pucken gratis, avancerade in mot den italienska kassen, avslutade och kunde sedan peta in returen.

Ny gruppetta

Lettlands 1-0-ledning stod sig in till slutminuterna av den tredje perioden. Italien tryckte på för en kvittering, satsade och tog ut målvakten. Då kunde Lettland via två enkla mål skriva slutresultatet till 3-0.

Efter segern är Lettland ny tillfällig gruppetta i Grupp B.