Linköping värvar Finlands OS-bronsmedaljör Susanna Tapani. Foto: TT Bild

Linköping värvar OS-bronsmedaljör inför SDHL-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Linköping värvar tungt inför slutspelet erfar SVT. Enligt uppgifter till SVT Sport är Linköping överens med OS-bronsmedaljören Susanna Tapani om ett kontrakt.

– Vi har pratat, säger Linköpings sportchef Kim Martin Hasson till SVT Sport.

Landslagsstjärnan kommer närmast ifrån spel med TPS. Flera klubbar har varit i dragkamp om stjärnan som producerat 24 mål och 8 assist på 16 matcher för TPS från Åbo. Tapani är tungt meriterad och har förutom ett OS-brons också 3 Vm-brons. Finland är nation nummer tre i världen och lika given trea som USA och Kanada är 1:a respektive 2:a. De senaste åren har USA dock passerat Kanada i status och resultat.

– Det är ingenting som är klart. Men vi har pratat. Det ska väldigt mycket till och vi vet inte om hon (Tapani) pratar med andra lag. Vi får se vad det blir, säger Linköpings sportchef Kim Martin Hasson till SVT Sport.

Det är ett starkt nyförvärv som hjälper Linköping i jakten på revansch.

Ute på värvningsjakt

LHC förlorade nämligen finalen mot Luleå i förra årets SM-slutspel. Linköping har storstjärnan Lara Stalder på skadelistan och värvar här en ersättare.

Enligt uppgifter till SVT Sport så har Tapani bestämt sig för Linköping och presenteras inom kort. Sista datum för övergångar är 15:e februari.

– Absolut är vi ute efter förstärkning, vi har tappat sex spelare under säsongen och försöker hitta ersättare. Vi har ju tappat Lara Stadler som är en av våra poängplockare och vi söker någon som skulle kunna ersätta henne väldigt bra. Ingenting är klart i dagsläget, men det kan komma en nyhet inom kort, avslutar Kim Martin Hasson.

Linköping slutade 3:a i grundserien och slutspelet drar igång den 13:e februari. Finalserien sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.