Loob: ”NHL ser om sitt eget hus”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget OS för NHL-spelarna.

Något som SVT Sports expert Håkan Loob beklagar.

– NHL har en förmåga att se om sitt eget hus, säger Loob.

Den skenande smittspridningen med mängder av uppskjutna matcher gör att OS-uppehållet i februari nu måste tas i anspråk till att dessa matcher blir spelade. Dessutom finns oklarheter i vad som händer om spelare smittas i Kina. Hur lång karantänstiden blir exempelvis.  

– Det är absolut tråkigt för turneringen för alla som sett fram emot att få se NHL-spelarna visa upp sig. Det är ju den här turneringen som har prestige och att det är upp till bevis att visa att man är bästa landet i hockeyvärlden, säger Håkan Loob.

Peking 2022

Allt fler tvivlar på NHL-spelare i OS

Han har själv mångårig erfarenhet av NHL både som spelare och nu som expert med insyn.

– Blir det ingenting av det blir det ju lite tråkigt. NHL har en förmåga att se om sitt eget hus och NHL är en jätteaffär det måste man ha klart för sig och man har en prioritering på de matcher som ska spelas i ligan. Man vill inte chansa på någonting, fortsätter Loob.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Peking 2022

Mer i ämnet