Se det vilda firandet efter Lucas Raymonds sena kvittering. Foto: NHL.com

Lucas Raymond i galen målform i NHL – kvitterade med 13 sekunder kvar

Sju mål de fem senaste matcherna.

Lucas Raymond är i en galen målform.

I nattens 4–3-seger mot Columbus stod han för två mål – bland annat kvitteringen med 13 sekunder kvar.

Efter en dålig förstaperiod reducerade Lucas Raymond till 1–2 i den andra perioden och strax efteråt kvitterade Moritz Seider.

Men länge såg det ut som att det var Columbus som skulle vinna. Kirill Martjenko hade gett gästerna ledningen i tredje perioden och minuterna tickade iväg.

Men med 13 sekunder kvar höll sig Lucas Raymond framme och sköt in kvitteringen som tog matchen till förlängning.

Där avgjorde forwardsstjärnan Patrick Kane och såg till att Detroit tog viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.

Nytt personbästa

Detroit har överlag gått trögt den senaste tiden men Lucas Raymonds målform har det inte varit något fel på.

Svensken har gjort sju mål på sina fem senaste matcher och nattens poängskörd gör att han har slagit nytt personbästa i både mål och poäng. Den 21–årige forwarden har nu 59 poäng, 24 mål och 35 assist på 69 matcher den här säsongen.

– Det var mycket känslor. Med tanke på var vi är i säsongen, och med tanke på vad vi jagar, så tar vi alla poäng vi kan få. Det här är uppenbarligen en enorm seger, säger Raymond till nhl.com.