Se Petterssons mål och Dahlins soloprestation i Vancouvers seger. Foto: TT/NHl.com

Rasmus Dahlin och Elias Pettersson bjöd på show i Vancouver

Rasmus Dahlin gjorde två mål för Buffalo mot Vancouver.

Men det hjälpte inte.

Elias Pettersson stod för dubbla fullträffar när Vancouver vann med 3–2.

Rasmus Dahlin hade allt än en dålig kväll på den kanadensiska västkusten.

Vid underläge 0–2 halvvägs in i tredje perioden stod för han för en soloräd från offensiv blålinje och lyfte upp en backhand i nät.

Den svenske backen gjorde även Buffalos andra mål med 21 sekunder kvar att spela och med tre sekunder kvar stod han för en spektakulär dubbelräddning när Buffalo hade tagit ut målvakten.

Men trots Dahlins prestation räckte det inte till seger.

Pettersson klev fram

För i Vancouver var det en annan svensk som axlade huvudrollen.

Elias Pettersson inledde med att ha en assist på Vancouvers första mål efter fyra minuter och i andra perioden satte han sitt första mål för kvällen när han satte en retur i powerplay.

25-åringen rundade av genom att sätta det matchavgörande målet i tom målbur med två minuter kvar, strax före Dahlins reducering.

– Vi hade en bra struktur överlag, Det var en väldigt bra laginsats, säger Pettersson i segerintervjun efter 3–2-vinsten.