Robert Ohlsson var besviken efter förlusten mot Luleå. Foto: Bildbyrån

Luleå tog revansch i norrderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Luleå besegrade ett matchotränat Skellefteå med 4–2 i norrderbyt.

Då var Robert Ohlsson besviken.

– Det var en av våra sämre prestationer, säger han i C More.

Skellefteå hade inte spelat sedan den 28:e december, på grund av ett coronautbrott, när de ställdes på bortaplan mot Luleå i ett hett norrderby under lördagen.

Inledningsvis syntes det tydligt att västerbottningarna var rostiga och hemmalagets tidiga 1–0-mål var en bjudning av Petter Granberg som Jack Connolly kunde utnyttja.

Gästerna spelade upp sig allt eftersom och kvitterade i powerplay i mitten av första perioden.

När sedan Luleå lade in en extraväxel i mellanakten gick laget utdelning och gick i från till både 2–1 och sedermera 3–1 av lagkaptenen Erik Gustafsson.

Västerbottningarna kom närmare med fem minuter kvar att spela av matchen, Oscar Möller, men Luleå kunde hålla undan och sätta 4–2 i öppen kasse genom Isac Brännström.

Skellefteå vann säsonens första derby med 5–2 och nu tog alltså norrbottningarna revansch.

– Oj vad rostiga vi var, tyckte jag. Vi hade problem med Luleås intensitet. Det var en av våra sämre prestationer, säger SAIK-tränaren Robert Ohlsson i C More.

I Luleålägret var det mungipor uppåt.

– Det var en skön hemmaseger. Spelar vi så här är vi svårslagna, säger tvåmålsskytten Jack Connolly.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.