Michelle Karvinen, Luleå. Tvåmålsskytt mot Modo. Foto: Bildbyrån

Luleå tog snabb revansch på Modo

Luleå fick snabb revansch på Modo i SDHL.

Efter Modos uddamålsseger i förrgår blev det 6–4 (1–2, 3–1, 2–1) för Luleå i ”returen” i Örnsköldsvik.

Svenska mästarna Luleå och Modo har dragit ifrån i toppen av SDHL. Och efter 3–2 för Modo i Luleå för två dagar sedan var Modos tränare Björn Edlund beredd på ett ett helt nytt Luleå på lördagen:

– Det blir intressant, vi förväntar oss ett sjukt revanschsuget Luleå. Vi måste fortsätta att vara extremt noggranna i det defensiva jobbet samt ligga på rätt sida och se till att plocka bort dem och vinna returer, sa han till Modos hemsida.

Inför returen på hemmaplan menar han att det är viktigt att gå ut och visa vilka som bestämmer.

– Vi ska vara chef i vår egna byggnad. Vi måste stå upp för varandra i varje situation och vara riktigt tråkiga och jobbiga att spela mot, sa han.

Och det började bra för Modo. Laget gick ifrån till 2–1 efter den första perioden.

Men i andra perioden vände Luleå. Tre raka mål gav ledning med 4–2 innan Modos Michela Cava reducerade just före periodpaus.

I den tredje perioden gjorde Luleås Josefine Hoegh Persson 5–3 ganska omgående, men Modo gav inte upp. Laget reducerade och hade ett numerärt överläge i slutet för att kvittera.

Men då avgjorde Michelle Karvinen med dagens andra mål när hon sköt 6–4 till Luleå med en spelare i utvisningsbåset.