Lundqvist storspelade: ”Bra försmak till nästa vecka”

Uppdaterad
Publicerad

Näst sista matchen inför VM – då nollades Tre Kronor av Tjeckien med 0–3. Någon som däremot storspelade var spelaren längst bak mellan stolparna. Henrik Lundqvist höll Sverige kvar i matchen med ett flertal fina räddningar.

– Det kändes rätt bra, över förväntan, säger han till SVT Sport.

Med sex dagar kvar till ishockey-VM förlorade Tre Kronor mot Tjeckien i genrepet.

Efter flera anstormningar av tjeckierna i inledningen av den första perioden lyckades de tillsist spräcka nollan och göra 1–0. De resterande två målen gjordes däremot i tom bur och någon som höll Tre Kronor kvar i matchen var just Henrik Lundqvist i mål.

– Han krigade på riktigt riktigt bra och gjorde några viktiga räddningar, säger förbundskapten Rikard Grönborg till SVT Sport.

– Han är Sveriges bästa spelare, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

”Ett perfekt test”

Matchen mot Tjeckien var NY Rangers målvaktens första match på en månad – och han själv är nöjd över lagets och sin egna insats.

– Det var ett perfekt test för mig och för laget. Jag tyckte de spelade med en väldigt bra fart, klassiskt tjeckiskt. En bra försmak för oss tills nästa vecka, säger han.

Hur kändes det för din del?

– Det kändes rätt bra, över förväntan. Jag har kört så hårt jag bara har kunnat den här veckan så jag är ganska trött. Men jag fick öva på en del olika grejor i den här matchen, så det var bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.