Örebro fortsätter vinna. Foto: Bildbyrån

Magiska formen håller i sig – Örebro ikapp slutspelslagen

Uppdaterad
Publicerad

Örebro är på väg att göra en ”great escape” och ta sig till slutspel. För mindre än tre veckor hade laget 15 poäng upp till Brynäs på sista slutspelsplatsen.

Efter dagens 5-3-seger mot Timrå är de nu ikapp.

Den 14 februari låg Örebro på tolfte plats i SHL med 45 inspelade poäng, långt från slutspel – 15 poäng upp till Brynäs på sista slutspelsplatsen – och med ett nedflyttningshot över sig.

Sedan värvades målvakten Jhonas Enroth in från Dinamo Minsk och nu har laget vunnit sju av de åtta senaste matcherna.

Lyftet i tabellen har varit iögonfallande.

Vann mot jumbon

Samtidigt som Brynäs har tagit fem poäng senaste sju har ÖHK tagit in för varje omgång.

I dag gick de ikapp gästrikarna.

Efter 5-3 borta mot jumbon Timrå står nu Örebro, Linköping och Brynäs på 65 poäng vardera. Linköping har dock fortfarande den sista slutspelsplatsen i sin hand på målskillnad.

– Det var skönt att få med oss tre pinnar här. Det var ingen höjdarinsats, men skönt att vinna säger en av Örebros målskyttar Glenn Gustafsson till C More och fortsätter.

– Formen vi är i talar för att vi går till slutspel. Vi har spelat bra hockey på slutet och nu är det bara att fortsätta samla in poäng.

SHL

Timrå IK logo

Timrå IK

3 - 5

Örebro HK logo

Örebro HK

1-1, 1-2, 1-2
NHK Arena, Timrå
Publik: 2837

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.