Nils Andersson gjorde 5-0 mot ett blekt Karlskrona. Foto: Bildbyrån

Malmös kross i SHL-genrepet

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona har två träningsmatcher på sig att hitta formen innan seriestart. Tur är väl det, insatsen mot Malmö höll inte SHL-kvalitet. Hemmalaget föll tillslut med 1-7.

Rhett Rakhshani behövde bara en och en halv minut innan han hittade nät bakom Henrik Lundberg som hade en tuff kväll. Han stärkte inte sina aktier i kampen om förstaspaden när Christoffer Forsberg, Lukas Haudum och Daniel Zaar i tur och ordning överlistade honom innan periodens slut.

LÄS MER: Djurgården vände mot Linköping

Nils Andersson nätade i en annars mållös mittperiod och avslutade målkalaset med ett hårt skott från blå som Robin Alvarez styrde in till 7-1. Då hade Lars Bryggman gjort mål på straff och Mattias Guter vispat in en inte allt för trösterik reducering.

LÄS MER: Frölunda vann mot toppkonkurrenten

Malmö inleder säsongen med ett hett derbymöte hemma mot Rögle nästa lördag. Karlskrona hinner med att möta både Rögle och Växjö innan serien drar igång hemma mot Skellefteå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.