Per Kenttä kommenterar uppgifterna kring målvakten Connor Ingram Foto: Björklöven Play/ Bildbyrån

Målvakten Connor Ingram lämnar Björklöven: ”Det var bestämt förra veckan”

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens skandalomsusade match mellan Björklöven och Mora har målvakten Connor Ingram fått lämna klubben.

Ett flertal medier rapporterade att målvakten hade fått sparken efter insatsen, något ”Lövens” sportchef Per Kenttä nu slår tillbaka.

– Det är helt felaktiga uppgifter som kommit fram. Det var klart redan förra veckan att Connor skulle lämna, säger Kenttä till Björklöven Play.

Mitt under matchen stoppade Svenska Spel möjligheten till livespel på matchen, som slutade 4–8. Avvikande oddsrörelser föranledde misstankar om spelfusk, som nu ska utredas av både Svenska Spel och Svenska ishockeyförbundet.

Målvakten Connor Ingram, som stod för en mindre bra insats både då och i den överraskande förlusten mot Väsby för drygt två veckor sedan, tvingas nu lämna laget.

Direkt felaktiga uppgifter som kommit fram

Ett flertal medier citerade ett SMS från sportchef Per Kenttä som löd: ”Han skickas hem direkt, han var inte bra”.

Kenttä menar att han aldrig har skickat SMS:t och säger i stället att Connor Ingram avsked var planerat sedan tidigare.

– Det är helt felaktiga uppgifter som kommit fram. Det var klart redan förra veckan att Connor skulle lämna, säger Kenttä och tillägger:

– Jag har varit i dialog med Nashville (Predators som Ingram tillhör, reds anm.). De meddelade i torsdags att de kommer plocka över honom och han spelade sin sista match i går.

Värsta man har varit med om

Per Kenttä får också kommentera känslorna efter matchfixningsanklagelserna från gårdagens match.

– Just nu är det väldigt turbulent och kaotiskt. Går vi till själva matchen har vi åtta enastående minuter där vi leder med 3-0 sedan har vi 52 min som går till historien som det värsta man varit med om och sett på en hockeyplan. Men det är sådant som händer på en hockeyplan, att lag klappar igenom, säger Kenttä.

– Framför allt så måste vi sitta ner med laget och diskutera vad som hände i går och gå till botten med insatsen i går, säger Björklöven sportchef till Björklöven Play.

Connor Ingram har sedan början av november varit inlånad till Björklöven från Nashvilles organisation. Redan när lånet blev klart meddelade Björklöven att Nashville hade rätt att kalla hem Ingram när säsongen började.

Tre frågor: Därför stoppas spel på matcher

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.