Mora besegrade Björklöven med häpnadsväckande 8-4 under måndagskvällen. Foto: Bildbyrån

Misstänkta spelfusket kan vara ett misstag

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommer nya uppgifter angående det misstänkta spelfusket i den hockeyallsvenska matchen mellan Björklöven och Mora.

– Under sen eftermiddag har det nu framkommit obekräftade uppgifter att det kan vara ett misstag av ett bolag som har legat ute med fel odds, säger Svenska spels produktchef Dan Korhonen, till SVT Sport.

Mora tog en oväntad seger mot Björklöven i hockeyallsvenskan i går. Vid ställningen 3-7 valde Svenska Spel att stoppa möjligheten till att spela live på matchen. Avvikande oddsrörelse föranledde misstankar om spelfusk.

– Det finns absolut en misstänke om att allt inte står rätt till i den här matchen och det är olyckligt, sa Dan Korhonen, produktchef på Svenska Spel, till SVT Sport i går kväll.

Svenska ishockeyförbundet startade en utredning, och polisen informerades.

Kan ha varit ett misstag

Men i kväll har det framkommit nya uppgifter. Dan Korhonen menar att oddsrörelserna kan ha berott på ett misstag av ett spelbolag.

– Bland våra egna spel har vi inte upptäckt några misstänkta transaktioner. Anledningen till att vi stoppade spel under gårdagen var att vi upptäckte oddsavvikelser på marknaden i övrigt, och under sen eftermiddag har det nu kommit fram obekräftade uppgifter att det kan vara ett misstag av ett bolag som har legat ute med fel odds. De ska enligt uppgifter ha korrigerat det här i efterhand, säger Dan Korhonen till SVT Sport.

SVT Sport har sökt det utpekade spelbolaget för en kommentar, hittills utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.