Foto: Bildbyrån

Mora lånade ut kaptenen till Leksand: ”Jag är innerligt ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Idag kom beskedet om att Leksand lånar in rivalen Moras lagkapten Daniel Ljunggren i två matcher. Det väckte ilska hos Mora-supportrarna och nu går klubben ut och förklarar beslutet.

”Med facit i hand så borde jag ha förstått hur detta skulle påverka en del av våra trogna supportrar, vilket jag är innerligt ledsen för”, skriver tränaren Johan Hedberg på klubbens hemsida.

Centern Daniel Ljunggren är lagkapten i hockeyallsvenska Mora, men ska nu spela två matcher i Leksand. Det uppskattades inte av Moras supportrar och det har gjort att Johan Hedberg nu förklarar sig.

”Beslutet att låna ut Daniel Ljunggren till Leksands IF fattade jag med ett enda syfte, att jag bedömde att det skulle gynna Mora IK och Daniel. Däremot har jag underskattat vad ett beslut som detta väcker för känslor hos flera av våra viktigaste personer – ni, våra fantastiska supportrar”, skriver han.

Hedberg uppmanar supportrarna att inte kritisera Ljunggren.

”Det var mitt beslut och det var jag som tyckte att Daniel skulle åka och spela de här två matcherna. Detta har varit lärorikt för mig och jag har stor förståelse för de reaktioner som beslutet har väckt”, skriver han.

Ikväll spelar Leksand hemma mot Djurgården och då finns Ljunggren med.

REPORTAGE: SVT Sport åkte till Jönköping och tog tempen på HV71 (26 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.