Förra årets winter classic spelades i Dallas, Texas där hemmalaget mötte Nashville Predators. Foto: Bildbyrån.

NHL:s årliga utematch uppskjuten

Uppdaterad
Publicerad

Sju år i rad har NHL:s årliga Winter Classic spelats inför storpublik utomhus på nyårsdagen.

Men vid årsskiftet bryts sviten.

Den nordamerikanska ishockeyligan har tagit beslutet att skjuta på både Winter Classic och All star-matchen nästa år på grund av coronapandemin som drabbat USA hårt.

”Supportrarnas deltagande, både på själva arenorna och i andra evenemang runt omkring Winter Classic och All star-helgen, är avgörande för att våra signaturevenemang ska bli bra”, säger NHL:s varumärkeschef Steve Mayer i ett uttalande.

Winter Classic-matchen skulle ha arrangerats mellan Minnesota och St Louis på basebollarenan Target Field, med en kapacitet för upp mot 40 000 åskådare, i Minneapolis, Minnesota, den 1 januari. All star-helgen, med ligans bästa spelare, skulle ha arrangerats i Florida 29–30 januari.

Det är ännu oklart när evenemangen ska arrangeras i stället. NHL siktar ändå på att dra i gång nästa säsong någon gång runt årsskiftet, med största säkerhet utan publik.

KLIPP: Dallas vände 0-2 i Winter Classic (02 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.