Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Ny seger för Juniorkronorna – körde över Österrike

Uppdaterad
Publicerad

JVM-premiären mot Schweiz blev oväntat jämn.

Det fick Österrike sota för i den andra gruppspelsmatchen.

– Det är grymt kul att spela, säger Fabian Lysell som pricksköt in 5–0-målet från en snäv vinkel i spel fem mot fyra.

Österrike hade visserligen en ramträff vid ställningen 0–0 i mitten av den första perioden, men närmare än så kom de aldrig. Sverige tog över mer och mer ju längre matchen led och efter två spelade perioder var det mer eller mindre avgjort, 4–0, efter bland annat två mål av lagkaptenen Emil Andrae.

– Skönt att puckarna gick in men det viktigaste är att vi vinner, säger Andrae.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Vann med 6–0: ”Gör en bra match”

Den tredje perioden var rätt så avslagen. Sverige hade redan segern som i en liten ask och Österrike var aldrig nära att ändra på det.

5–0 kom efter att Fabian Lysell hittat det första krysset från en snäv vinkel i powerplay och med 25 sekunder kvar att spela satte Theodor Niederbach 6–0 som också blev slutresultatet.

– Jag kände mig pigg i dag och jag tycker vi hade ett bra flow. Skönt att vi fick in lite puckar också och gör en bra match. Det är gött, säger Lysell.

Härnäst väntar ett möte med USA.

– Det är absolut det bästa laget vi kommer möta i gruppspelet. Det är ett sjukt skickligt lag med många bra forwards. Jag tycker vi ska fortsätta på sättet vi spelade på i dag, åka mycket skridskor och ligga nära dem, då tror jag att vi har en riktigt bra chans att vinna den matchen, säger Lysell.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

JVM

Österrike logo

Österrike

0 - 6

Sverige logo

Sverige

0-1, 0-3, 0-2
Edmonton

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.