Nyförvärvet bakom segern med sitt ”Foppamål”

Han är Örebros stora nyförvärv.

Och hittills har Mathias Bromé motsvarat alla förväntningar med råge.

I hemmapremiären bjöd han sina nya fans på ett riktigt ”Foppamål” när närkingarna besegrade Luleå med 2-1.

I lördags inledde Örebro SHL med en skrällseger i det heta rivalmötet med Färjestad. Matchhjälte: tvåmålsskytten Mathias Bromé. Och på tisdagskvällen presenterade han sig på bästa sätt för hemmapublik med ett klassiskt ”Foppamål” som nästan fick taket att lyfta i ett slutsålt och kokande Behrn arena.

Valde Örebro

24-åringen som stod för 35 poäng (15+20) på 52 SHL-matcher för Mora den gångna säsongen har uppvaktats flera SHL-klubbar och fick även erbjudande från NHL – men valde att satsa vidare i Örebro.

Inledningen var tempofylld och målchanser skapades i båda riktningarna – men första perioden förblev mållös när lagens båda målvakter storspelade mellan stolparna. Joel Lassinantti som förra säsongen utsågs till årets målvakt i SHL svarade liksom Örebros nyförvärv Dominik Furch för flera vassa räddningar.

Tidigt i andra perioden fick Luleå utdelning i powerplay när forwarden Robin Kovacs tämligen ostört skickade upp pucken i nättaket bakom Dominik Furch i Örebrokassen.

Men tolv minuter in i perioden exploderade Behrn arena när Mathias Bromé gjorde det klassiska Foppa-målet då han lurade in pucken med en backhand bakom Joel Lassinantti efter att ha blivit fri från egen zon.

”Tid att tänka”

– Det var ju snyggt. Jag blev ju fri nästan från egen blå så jag får ju tid att tänka, sade Bromé till C More efter andra perioden.

Sedan tillade han med viss kritik i stämman:

– Vi jagar mest, jag tycker inte att vi håller i pucken så mycket som vi borde göra. Vi dumpar och sen går vi bara. Vi behöver bli lite smartare tycker jag.

Men sju minuter in i tredje perioden satte Glenn Gustafsson punkt när han skyfflade in 2-1 till hemmalaget. Örebroforwarden som hade svårt med målskyttet förra säsongen har nu gjort två mål då han även hittade rätt mot Färjestad.