Jonathan Dahlén återvänder till Timrå efter en säsong i NHL. Foto: Bildbyrån

Officiellt: Dahlén återvänder till Timrå IK

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har det mesta talat för en Jonathan Dahlén-återkomst i Timrå IK-tröjan.

Nu är det helt klart.

Under onsdagen kritade 24-åringen på ett femårskontrakt med klubben.

– Det betyder väldigt mycket för mig att dra på Timråtröjan och få åka ut och spela i den, säger Dahlén i ett pressmeddelande.

Det har länge ryktats om att Jonathan Dahlén skulle vara på väg tillbaka till Timrå IK och när klubben drog igång en Swishkampanj för några dagar sedan så insåg nog många att det började närma sig. Under tisdagen nådde man det utsatta målet på 600 000 kronor och i dag skrev Dahlén under ett nytt femårskontrakt med klubben.

– Det är riktigt roligt att Jonathan kommer tillbaka till Timrå IK. Att han är en otroligt duktig hockeyspelare vet nog redan alla men hans betydelse för klubben och supportrarna är stor även utanför isen, sen så är det jättekul att ytterligare en spelare vänder hem till Timrå IK, säger Timrås sportchef Kimmo Kapanen i ett pressmeddelande.

Dahlén, som tagit upp Timrå i SHL vid två tillfällen, spelade förra säsongen i NHL-laget San José Sharks där det blev 22 poäng på 61 matcher. Han har aldrig spelat i SHL men under sina två senaste säsonger i Hockeyallsvenskan öste han in poäng, sammanlagt 175 på 112 grundserie- och slutspelsmatcher.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.