Victor Olofsson var självkritisk efter Tre Kronors uttåg ur VM. Foto: TT

Olofsson: ”Slarvade bort det i de två första matcherna”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Olofsson var besviken efter att Tre Kronor inte nådde kvartsfinal.

– Vi slarvade bort det i de två första matcherna, säger Buffalo-spelaren till SVT Sport.

Ryggsäcken blev för tungt packad med de två inledande förlusterna mot Danmark och Belarus.

– Efter de två första förlusterna var det riktigt tufft och vi behövde vinna varje match efter det. Vi fick press på oss efter att vi slarvade till det i de två matcherna. Det var de matcherna som ställde till det för oss, säger NHL-spelaren i Buffalo, Victor Olofsson efter strafförlusten (2-3) mot det ryska laget.

Ishockey-VM

”Vi ska ta oss till kvartsfinal”

Precis som alla andra i och runt laget var kvartsfinal något som de räknade med.

– Vi är givetvis besvikna. Vi ska ta oss till kvartsfinal. Vi spelade bra matcher efter de två första. Vi hade 2-0 mot Tjeckien i en tajt match där vi inte lyckades vinna. I kväll var det också en tajt match där vi inte lyckades hålla ledningen, säger Olofsson som inte vill rikta kritik mot ledningen.

– Det är upp till oss spelare och det är vi som ska vinna matcherna på isen. Jag tycker att min insats är underkänd, säger den självkritiske Olofsson.

KLIPP: Höjdpunkter ryska laget-Sverige:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet