Örebro vann förlängningsdrama mot Luleå

Örebro steppade upp i det andra kvartsfinaldramat och besegrade i den femte perioden Luleå med 2–1.

Målvakten Jhonas Enroth växte till en vägg i förlängningsrysaren och den förre Luleåforwarden Emil Larsson visade till sist vägen hemma i en kokande och fullsatt Behrn arena.

– Jäkligt skönt att se den gå in. Det var ett ruggigt skott, säger Larsson till C More och skrattar.

I torsdags vann ett aggressivt Luleå det första kvartsfinalmötet med klara 5–1 – när Pontus Andreasson slog till med ett hattrick. Men på lördagseftermiddagen kvitterade alltså Örebro i matchserien där det är första till fyra segrar som gäller.

Och den här gången var det istället förre Luleåspelaren Emil Larsson som blev den stora hjälten i förlängningen – i ett hemmalag som kastat om ganska rejält i formationerna.

Inramningen var häftig – och det var även rejäla slutspelskänslor ute på isen.

”Helt annan energi”

Den rafflande tillställningen började också i ett högt och intensivt tempo – men första perioden förblev mållös.

-Vi kommer upp i en helt annan energi och intensitet jämfört med förra matchen. Vi gör en bra period, ligger på och försöker verkligen ta pucken mot mål, sade Larsson till C More efter första perioden.

En dryg kvart in i andra perioden spräckte glödhete Pontus Andreasson målnollan när han klev in i slottet och satte pucken under armen på målvakten Jhonas Enroth.

Men drygt fyra minuter in i tredje perioden rakade forwarden Robert Leino in 1–1 med en backhand efter fint förarbete av Daniel Audette.

Briljant målvaktsspel

Luleå kom sedan ut ruggigt starkt i förlängningen mot ett rejält tillbakatryckt Örebro. Men Jhonas Enroth målvaktsspel var briljant under hela den fjärde perioden då han motade 13 skott.

Så 50 sekunder in i femte perioden klev Emil Larsson fram och skickade in avgörande 2–1 intill första stolpen från snäv vinkel.

– Den här vinsten tar vi alla dagar i veckan, sade matchhjälten.