Tyler Kelleher stod för två mål i segermatchen mot Frölunda Foto: Bildbyrån

Oskarshamn körde över mästaren – kliver upp på säker mark

Uppdaterad
Publicerad

Oskarshamn är ett bottenlag som verkar trivas mot topplagen. Inom loppet av tre matcher har laget besegrat både serieledaren Luleå, och ikväll Frölunda med klara 5-1. Laget lämnar således bottenträsket och passerar Linköping ovanför strecket.

– Om vi vill vara med i racet måste vi vinna våra hemmamatcher. Det är enklare sagt en gjort men nu har vi vunnit två och det är där vi måste vara, säger tränaren Håkan Åhlund till C more.

Oskarshamn har haft svårt att etablera sig i SHL och under de senaste 15 omgångarna har laget varit placerat under strecket. Och inte såg det mer lovande ut när man gick in i en period där man skulle möta tre topplag; Luleå, Färjestad och Frölunda.

Men faktum är att man besegrat både Luleå och Frölunda på hemmaplan, där laget sammanlagt gjort nio mål och släppt in tre på de två matcherna.

– Om vi vill vara med i racet måste vi vinna våra hemmamatcher. Det är enklare sagt en gjort men nu har vi vunnit två och det är där vi måste vara.

I mötet med Frölunda sköt laget sex skott i den första perioden och gjorde två mål. På tre skott i inledningen av den andra perioden lyckades man göra ytterligare ett mål och Frölundas tränare Roger Rönnberg bytte målvakt. Det blev tillslut en match som slutade med att Oskarshamn gjorde fem mål på 21 skott och vann med klara 5-1. Tyler Kelleher stod för två av målen.

– Vi har en hetare vilja och kyligare i avgörande lägen. Vi har en stark grupp som är ödmjuka och vet hur vi ska spela, säger Åhlund.

För Frölunda var det fjärde raka förlusten i SHL.

– Det är ett konstigt jobb jag har. För två dagar sedan stod jag och var nästan tårögd över spelarnas moral och insats mot Luleå (CHL), säger Roger Rönnberg.

SHL

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

5 - 1

Frölunda HC logo

Frölunda HC

2-0, 1-1, 2-0
Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn
Publik: 2828

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.