Foto: Bildbyrån

Piteå: ”Vi kommer inte spela i morgon”

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet från Svenska ishockeyförbundet att man kommer att bestraffa lagen som vägrar att spela matcher i Hockeyettan med 0-5-förluster, stoppar inte Piteås bojkott av bortamötet med Boden imorgon kväll.

– Nej, vi kommer inte åka. Vi är dels solidariska med hockeyettans tidigare beslut, och vi anser dessutom att det är för kort tid till matchen i morgon. Det går inte att lösa, säger Piteås ordförande Kjell-Anders Johansson till SVT Sport.

Bakgrunden till beslutet från ishockeyförbundet i dag är att Boden och Karlskrona har ansökt om dispens att få stå utanför gällande tv-avtal i hockeyettan. Lagen vill hellre sända matcherna själva. Det har lett till att motståndare valt att bojkotta matcherna mot Karlskrona och Boden.

Det hade Piteå också beslutat sig för inför bortamötet med Boden i morgon kväll. Dagens beslut från förbundet kommer för sent för att Piteå ska ändra sig.  Laget kommer därför inte spela imorgon kväll.

– Det är tråkigt att vi blir en bricka i det här spelet. Jag tycker synd om spelarna, säger Kjell-Anders Johansson.

Johansson menar att laget vill vara solidariska med övriga klubbar i norra serien i hockeyettan, som alla valt att bojkotta Bodens hemmamatcher.

– Vi inväntar ett beslut eller ett råd från hockeyettan. Vi vill vara solidariska med det beslut som fattats än så länge. Vi håller just nu på att sondera läget med övriga klubbar här i norr, säger Johansson till SVT Sport.

Blixtinkallat möte

Senare under torsdagen kallades Hockeyettans klubbar till ett digitalt möte för att diskutera situationen. Och beslutet står kvar.

”I den norra serien råder total enighet om det. Vi kommer alltså inte att åka till bortamatchen i Boden i morgon” säger Ove Marklund, vice ordförande i Piteå, till SVT Sport efter mötet.

Svenska ishockeyförbundet har rekommenderat tävlingsnämnden att besluta om resultatet 5–0 i Hockeyettan om förening från och med nu uteblir från match med anledning av den här frågan.

KLIPP: 60 sekunder: Kaoset i hockeyettan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.