Färjestads poängkungar sänkte serieledarna

Rögle toppar serien och hade sju raka segrar.

Men i kväll sprack segersviten.

De som låg bakom Färjestads seger: Seriens poängkungar Michael Lindqvist och Marcus Nilsson.

Rögle har inlett säsongen strålande, och toppade serien inför kvällens omgång.

Men mot Färjestad var de aldrig nära att vinna. Hemmalaget satte full fart direkt, och var det klart bättre laget in matchens inledning.

Redan efter den första perioden kändes det ganska avgjort, då laget hade en 3–0-ledning.

Rögle spelade sedan upp sig, och gjorde ett mål i den anda perioden.

Tre enkla poäng

Men i den tredje perioden dröjde det bara 28 sekunder innan Per Åslund gjort 4–1.

Till slut blev det 5–3, och tre relativt säkra poäng.

Stora matchvinnare var seriens poängkungar Michael Lindqvist och Marcus Nilsson, som låg bakom två mål.

Det andra, som innebar 5–1, var riktigt snyggt. I spel fem mot fyra fick Per Åslund pucken nere i det högra sarghörnet. Han spelade snett framåt till Lindqvist, som gjorde en dragning som målvakten först räddade – men returen satte han och gjorde sitt andra mål för kvällen. Målet var hans åttonde för säsongen, vilket gör att nu leder seriens målliga och poängliga.

– Det är ju fantastiskt spel av (Jonathon) Blum och ”Åsa”. Det är bara att försöka lägga den i mål för mig, säger Lindqvist, som alltså haft en riktigt bra start på säsongen, till C More.

– Det är kul. Jag ska vara där och peta in puckar, det är mitt jobb. Just nu rullar det på, och det är kul.

”Glömmer snabbt”

Rögle reducerade två gånger om i slutet av matchen, men kunde aldrig hota Färjestad på riktigt allvar. Därmed tog alltså deras sju matcher långa segersvit slut.

– Det var första förlusten på bortaplan, och första förlusten på ett bra tag. Så det glömmer vi snabbt, säger tränaren Cam Abbott.