Roger Rönnberg: ”Jag känner inte igen bilden av förbundet”

Uppdaterad
Publicerad

Det har stormat kring Svenska ishockeyförbundet den senaste tiden.

Men Frölundas tränare Roger Rönnberg känner inte igen bilden som målas upp.

– Absolut inte. När jag jobbade för förbundet var det en varm och härlig arbetsplats att komma till varje dag, säger han.

Under torsdagens ”Hockeykväll Special” intervjuades Rönnberg och fick då frågan om den senaste tidens skriverier runt Svenska ishockeyförbundet och det faktum att Tommy Boustedt lämnat posten som generalsekreterare.

– Väldigt tråkigt. Tommy har gjort mycket gott för svensk hockey och hans kraft kommer att vara saknad. Jag tycker att man ska komma ihåg honom för allt positivt han gjort för svensk hockey.

De uppgifter som har kommit fram handlar bland annat om lönediskriminering och det har gjorts en polisutredning om sexuellt ofredande. Känner du igen det förbund som du en gång jobbade för när du hör de här uppgifterna?

– Absolut inte. När jag jobbade för förbundet var det en varm och härlig arbetsplats att komma till varje dag. Människor lyfte varandra. Jag tycker att det känns väldigt tråkigt, uppgifterna som cirkulerar nu. Det är inte bra för någon, säger Rönnberg.

KLIPP: SVT Sport förklarar: Ishockeyförbundets krisår på 90 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.