Rögle CHL-mästare – första titeln i klubbens historia

Uppdaterad
Publicerad

72 års väntan är över.

Efter 2-1 mot Tappara i CHL-finalen kan Rögle äntligen titulera sig som mästare.

Daniel Zaar blev stor hjälte med sina två mål.

– Fy fan vad kul, föreningen och fansen är så jäkla värda det här, det är magiskt, säger Zaar.

Den första perioden i årets CHL-final var en jämn historia även om det var Rögle som hade marginalerna med sig. Redan efter knappt tre minuters spel skickade Daniel Zaar in 1-0 i en mer eller mindre öppen målbur.

– ”Bengan” kom i mitten och försökte gå på ett avslut som fastnade och på något sätt kom pucken ut till mig, jag ser att målvakten har gått fullt på det första skottet så det var bara att trycka dit den, säger Zaar som verkligen njöt av att spela inför en fullsatt hemmaarena i en så här viktig match.

– Det är en fantastisk atmosfär, jag hade gåshud över hela kroppen i början av matchen, det är sjukt kul att spela, säger Daniel Zaar.

KLIPP: Daniel Zaar gör 1-0 för Rögle

Efter Rögles ledningsmål höjde sig Tappara några snäpp och det finns nog ingen i Catena Arena som hade tyckt det varit orättvist om om gästerna fått med sig ett oavgjort resultat in till pausvilan.

Den andra perioden fortsatte på samma sätt som den första slutade, med en ganska rejäl Tappara-press. De skakade fram det ena läget efter det andra men fick inte in pucken bakom Christoffer Rifalk i Rögles mål.

– Det är nästan ofattbart att Tappara inte gjort något mål än, konstaterar SVT:s kommentator Chris Härenstam en bit in i den andra perioden efter ännu ett missat jätteläge.

I stället fick vi se Rögle utöka sin ledning till 2-0 i powerplay. Målskytt: Daniel Zaar – igen.

KLIPP: Zaars andra mål för kvällen

I den tredje perioden lossnade det till slut för Tappara när Waltteri Merelä hittade nätet bakom Rifalk efter drygt fyra minuters spel.

Avslutningen blev således dramatisk. Men trots en hel del fina chanser fick inte Tappara in pucken och därmed tog Rögle hem klubbens första titel genom tiderna efter 72 års väntan.

– Jag är jävligt glad och stolt. Det är detta vi väntat på: att få en titel. Det är första i klubbens historia så det är enormt stort. Vi siktar högt och det ger resultat, säger Dennis Everberg.

– Det är första titeln, nånstans handlar det om att sätta en vinnarkultur, förra året var vi väldigt nära att vinna i SHL så det är gött att vi äntligen lyckas nu, säger Daniel Zaar.

Champions Hockey League

Rögle BK logo

Rögle BK

2 - 1

Tappara logo

Tappara

1-0, 1-0, 0-1
Catena Arena, Ängelholm
Publik: 4950

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.