Rögle knep extrapoängen i toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

Rögle besegrade Djurgården med 2-1 i toppmötet. Stor hjälte blev Daniel Zaar som avgjorde i sudden death efter en fin pass av Kodie Curran.

– Jag försökte bara hitta ytan, för jag vet att Curran är bra på att hitta fram med passningarna, säger Zaar till C More.

Serieledande Rögle tog emot Djurgården hemma i Ängelholm. Efter en en tajt och händelsefattig match gick den till sudden death där Djurgården hade de vassaste chanserna. Marcus Högström hade ett jätteläge att avgöra matchen, men Christoffer Rifalk nöp pucken med plocken.

Efter en misslyckad droppass av Patrik Berglund fick Kodie Curran tag i pucken. Backen avancerade och hittade fram till Daniel Zaar som placerade in pucken.

– I dag gör vi inte vår bästa match, men vi lyckas peta in den och vi kan ta extrapoängen, säger Zaar.

Talangens första mål

Dessförinnan hade hemmalaget fick en smakstart när Adam Edström kom i andravåg och tryckte in ledningen efter dryga fem minuter. Det var 18-åringens första mål i SHL.

– Det känns hur bra som helst. Turligt nog står jag där och kan få in pucken. Står man på rätt ställe kommer pucken till rätt ställe, säger han till C More.

Efter en mållös andraperiod kvitterade Djurgården efter bara 01.48 av den sista akten. Robin Norell sköt från blå och pucken träffade ett Rögleben som styrde in pucken i mål och matchen gick till sudden death.

SHL

Rögle BK logo

Rögle BK

2 - 1

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1-0, 0-0, 0-1, 1-0
Catena Arena, Ängelholm
Publik: 5007

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.